Blije Binnenste

Lucy heeft een ballon – Meer over dit boek

In Lucy heeft een ballon staat niets teveel. Het boek geeft weinig prikkels en dat is wat veel kinderen tegenwoordig nodig hebben. Ook zijn de plaatjes eenvoudig gehouden om kinderen de gelegenheid te geven zich te uiten. Ze kunnen nu zelf invullen wat voor kleuren de kleding en de omgeving zouden kunnen hebben en ze kunnen bedenken op welke plek het verhaal zich afspeelt. Er is zelfs ruimte om in Lucy heeft een ballon te kleuren en/of stickers te plakken. Omdat niet iedere ouder dat een goed idee vind bij een hardcover prentenboek, zijn er kleurplaten te downloaden op de site zodat de kinderen naar hartenlust hun fantasieën kunnen uiten.

download kleurplaten lucy heeft een ballon

Lucy heeft een ballon is een minimalistisch prentenboek voor kinderen tussen de 4 en 6 jaar. De geschikte leeftijd voor dit boek hangt af van de manier waarop er wordt voorgelezen. Je kunt met een jong kind vooral de plaatjes bekijken en daarover praten. De basisemoties als Blij en Bedroefd kunnen benoemd worden. Je kan vragen wat ze van de ballon vinden en of ze speelgoed hebben waar ze zelf ook blij van worden. Samen praten over dingen die je blij maken en dingen die je verdrietig maken, dingen die je boos of bang maken, dat helpt allemaal mee bij de vorming van de emotionele ontwikkeling. Juist bij heel jonge kinderen.

Oudere kinderen hebben meer woordenschat om hun fantasie tot uiting te kunnen laten komen. Ook kun je diepgaandere vragen stellen om een reactie te krijgen over het jongetje dat pest, over de oma die langsloopt, over of ze zelf wel een ijsje aangenomen zouden hebben etcetera. De vragen die gesteld kunnen worden zijn legio. Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen in de handleiding die geschreven is voor dit boek.

Handleiding Lucy heeft een ballon

De kracht van dit boek is de boodschap blij te zijn met wat je hebt en blij te zijn met wie je bent. Dan kan je de hele wereld aan.