Blije Binnenste

Lancering van De leeuw wil brullen

21-9-2017

in de bibliotheek van Monster,  Rubenslaan 1

Woensdagmiddag 21 september 2017 hadden wij een zeer feestelijke lancering van ons tweede kinderboek De leeuw wil brullen. Het was een evenement die de kinderen van Monster uit hun dak liet gaan. Ze mochten luidkeels meedoen met alle vier de basisemoties die getoond en voorgelezen werden: Boos, Blij, Bang en Bedroefd. Maar het brullen van de leeuw was natuurlijk het allermooiste. De bieb stond te schudden op zijn grondvesten toen de kinderen zo hard mogelijk meebrulden. Wat is dat mooi als je herrie mag maken.

Na het voorlezen van De leeuw wil brullen door schrijfster Olga Brinkhorst, was er een show van Hakim van Sesamstraat. Deze had een mooi verhaaltje met allerlei woorden die met de letter “B” begonnen, zoals boos en bang en blij en bedroefd. Daarna haalde hij zijn koffer met “brulballen” tevoorschijn die één voor één weggetoverd werden en op de meest vreemde plekken weer tevoorschijn kwamen. Zelfs de grotere kinderen moesten hierom schaterlachen. Het was een dolle boel in de bieb van Monster.

Het allereerste exemplaar van De leeuw wil brullen werd officieel overhandigd aan Hakim en toen kregen de uitgever André Barendse, de schrijfster Olga Brinkhorst en de illustrator Hanneke van Os ook nog een bedankje en bloemetje van de directrice van de Westlandse Bibliotheek. Een succesvol evenement waar we met veel plezier naar terugkijken.