Blije Binnenste

Sterkte – Meer over dit boek

Sterkte – Meer over dit boek

Hoe ga je om met het verdriet van een ander?

Er zijn van die momenten dat je op zoek bent naar een specifiek boek. “Sterkte” is zo’n boek, dat je vooral uit de kast trekt bij momenten van rouw. Het is dan ook geschreven om ondersteuning te bieden aan het kind en de ouders om een moeilijk onderwerp als “de dood” te bespreken. Door middel van metaforen worden lastige begrippen als “condoleren”, “verdriet dragen” en “sterkte wensen” beeldend gemaakt. Het kind leert hoe het een ander een “stokje in de rug” kan bieden. Belangrijk voor het ontwikkelen van empathie.

Samen praten over verlies, verdriet en de dood en daarbij ook lastige begrippen durven gebruiken als “condoleren”, “heengaan” en misschien ook “crematorium”. Als voorbereiding voor een begrafenis of crematie. Communicatie is vaak de sleutel voor begrip en acceptatie en van een niet te onderschatten belang bij het rouwproces van het kind (en de ouder).

Vanwege het gebruik van vergelijkingen om abstracte begrippen visueel te maken is dit boek vooral geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.