Blije Binnenste

De leeuw wil brullen – Recensies

Recensie  De leeuw wil brullen

“‘Mama, wat is dat voor boek, met die leeuw?’ ‘Dat is van mama’s werk, daar mag ik iets over schrijven.’ ‘Mag ik het lezen?’ Samen lezen we voor het slapen gaan het boek, en brullen heel hard mee met de leeuw. ‘Dat is een leuk boek! Zullen we het morgen weer lezen?’ De volgende dag lezen we het weer. ‘Kijk mama, nu worden de apen bang! Dat is ook niet aardig….’

Een dag later; ‘Hé, hier achterin staan allemaal plaatjes van hoe je je kan voelen! Deze hoort hier bij…’ driftig bladert ze terug in het boek. Een volgende keer: ‘Eigenlijk is het wel zielig voor leeuw. Want hij wou helemaal niemand bang maken. Maar dat snapten de andere dieren niet he?’

Ondertussen kennen we ‘De leeuw wil brullen’ uit ons hoofd. En dat zegt eigenlijk genoeg; wat een pareltje! Er zitten zoveel lagen in dit boek, waardoor ieder kind er op zijn eigen ontwikkelingsniveau mee aan de slag kan. Het is een grappig verhaal met prachtige illustraties, waar je samen met je kind plezier aan kan beleven en lekker mee kan brullen en lachen. Maar het boek is tegelijkertijd een uitstekend uitgangspunt voor een gesprek over emoties. Zonder dat het zwaar is, of het er ‘te dik bovenop ligt’ dat je het hier eens over wil hebben. ‘De leeuw die wou brullen’ is zo’n boek wat je bij je peuter in de kast zet om het gezellig voor te lezen (en misschien de dieren te benoemen), wat je met je kleuter gebruikt om de emoties te leren kennen en herkennen, en als je kind wat ouder wordt er weer bij pakt om inzicht te geven over hoe belangrijk het is dat je goed communiceert. Ingewikkelde ‘life-skills’, in een luchtig jasje. Ik hou er van!”

 

Door Susan van de Wetering

Sijs Kindercoaching

www.sijskindercoaching.nl

 


 

Recensie De leeuw wil brullen

“Een mooi vormgegeven boek, waarin duidelijke tekeningen staan. De uitdrukkingen op de gezichten van de dieren zijn voor kinderen makkelijk te ‘lezen’, waardoor ze al snel begrijpen waar het over gaat. De verdiepende vragen zijn een waardevolle aanvulling op het boek. Een aanrader voor de bewuste en nieuwsgierige ouders van jonge kinderen.”

 

Door Willanda van Velthuizen-Huenestein

Blossom kindercoaching

www.blossomkindercoaching.nl

 


 

Recensie De leeuw wil brullen

De leeuw wil brullen vind ik een kleurrijk, bruikbaar en doeltreffend boek. Het verhaal is helder en de tekst is lekker kort. Het geeft de gelegenheid om de basisemoties te bespreken, onbegrepen gedrag en de uitlaatklep die ieder mens nodig heeft die je even goed samen kunt doen.

Door Daphne Jacobs

De Geluksfabriek
Praktijk voor kindercoaching& integratieve kindertherapie

www.degeluksfabriek.com