Blije Binnenste

Emoties

Blij

Soms kun je zo blij zijn dat je er bent. Tevreden of gelukkig, alsof je hart een dansje maakt. Je krijgt zin om te bewegen, iets te doen of iets te maken. Denk maar aan wat je voelt als je kind vrolijk op je af komt gerend. Er borrelt een glimlach in je op en je zwaait je kind hoog boven je hoofd. Joepie!

De emotie blij heeft een functie. Bij dit gevoel wordt je ervan bewust wat echt belangrijk is voor jou en van wie je houdt. Het werkt motiverend en bevredigend. Het laat je levensvreugde ervaren. Blij is de motor die je laat draaien, het geeft je energie om iets te ondernemen.

Blijheid, geluk en tevredenheid zijn waarden die we vaak als positief bestempelen. Toch kun je ook te ver uitschieten in het blij zijn. Dan wordt het manisch en zuigt het jou of een ander leeg. Blijf bewust het gevoel in je lichaam houden. Jij voelt je nu zo en dat is oké, maar het is ook prima als je je straks weer heel anders voelt.  Een emotie hoef je niet krampachtig vast te houden. Het is er en het gaat weer weg. Emoties zijn niet positief of negatief. Ze zijn er gewoon.